10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 12397746

Mursalský čaj z Ránhoja horského 22 g

Mursalský čaj z Ránhoja horského 22 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Bylinný čaj na posilnenie imunity, ktorý Vám dodá silu a vitalitu nielen v zimných mesiacoch. Celý popis
2,69 €
Tovar od: BIORUŽA SK
2,69 €
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €

30.5.2024 na výdajnom mieste
30.5.2024 - 31.5.2024 na vašej adrese

Popis

Mursalský čaj z Ránhoja horského 22 g

Bylinný čaj z rastliny Ránhoj horský (Sideritis scardica Griseb). Rastie iba na určitých miestach pohoria Rodopi (Bulharsko). Pochádza z oblasti prirodzeného výskytu z okolia dedinky Trigrad v Bulharsku (lokalita Durduga – Mursalica) vo výške 1500 m n.m, z ekologicky čistej krajiny.

Mursalský čaj má unikátnu chuť a obsahuje stopové prvky a minerály (napr. Na, K, Zn, Mg, P, Si, Al, Fe, Cu, selén, éterické oleje, fenoly).

Neobsahuje teín a preto sa môže konzumovať vo väčšom množstve.

Z historického hľadiska je bylinný čaj od pradávna využívaný najmä v oblasti ostrova Rhodos. Práve ľudia pochádzajúci z tejto lokality sú známi svojou dlhovekosťou a vitalitou. Avšak nielen tieto vlastnosti nadobudli pravidelnou konzumáciou Ránhoja horského. Ten im zároveň dodáva silu, vysokú dávku vitamínu B12, bojuje proti škodlivým mikróbom a zápalom. Redukuje krvný tlak, čim predchádza infarktu či mŕtvici. Chráni bunky tela pred vznikom rakoviny.

Bolo vedecky dokázané, že čaj je skvelým antioxidantom, čo znamená, že doslova čistí telo. Obsahuje železo, meď, kobalt, zinok, draslík, magnézium, sodík a mnohé iné minerály. Má vysoký obsah flavonoidov, ktoré najúčinnejšie bojujú práve proti spomínaným mikróbom a majú antioxidačný efekt. Zároveň obsahuje tanín a esenciálne oleje.

Lekári čaj odporúčajú pri liečbe dýchacej sústavy (kašel, bronchitída, zápal pľúc, priedušiek, priedušníc) a močového systému. Je efektívnym liekom v boji proti zväčšenej prostate, lieči pečeň a uvoľňuje žalúdočné kŕče. 

Spôsob prípravy:

Jedno steblo čaju vložte do čajníka a zalejte horúcou vodou. Lúhujte, kým sa voda nesfarbí do zlatista. Čaj môžte podávať ihneď, s medom alebo bez. Množstvo čaju na jednu dávku určujte podľa chute.