10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 557317

Dallmayr Prodomo mletá 500 g

Dallmayr Prodomo mletá 500 g

Káva Prodom je prvotriedna zmes mletej kávy z vybraných druhov odrôd kávy pestovaných vo vysokohorských oblastiach. Vďaka špeciálnemu zušľachťovaciemu postupu je zbavená mnohých dráždivých a horkých látok a je vhodná aj pre osoby s citlivou reakciou na kávu. Celý popis
8,40 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
8,40 €
0,02 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €
Vrátenie zadarmo cez Packetu

30.5.2024 na výdajnom mieste
30.5.2024 na vašej adrese

Popis

  • Obsah balenia: 500 g.
  • Obsahuje v plnej miere povzbudzujúci kofeín, pred pražením však je špeciálnym zušľachťovacími postupom zbavená mnohých dráždivých a horkých látok.
  • Vhodná aj pre tých, ktorí inokedy reagujú na kávu precitlivelo.
  • Vyvážená zmes z najlepších plodín arabského kávovníka.
  • Pôsobením vzdušného kyslíka káva rýchlo stráca svoju arómu. Aby sa tomu zabránilo, je káva Dallmayr Prodomo balená vákuovo. Po naplnení čerstvo zomletej kávy sa z balenia odsaje vzduch a obsah sa zlisuje. Typická aróma kávy zostane zachovaná po mnoho mesiacov.

Celá história kávy značky Dallmayr začala v roku 1933 keď do obchodného domu lahôdok Dallmayr v bavorskom Mníchove prišiel z Brém mladý obchodník s kávou Konrad Werner Wille. Ten mal za úlohu vytvoriť v obchodnom dome špeciálne oddelenie kávy. Pod heslom „Brémske umenie miešania a juhonemecká lásky ku káve“ vytvoril niekoľko druhov kávy na tú dobu nezvyčajnej kvality. Konrad Werner Wille sám nakupoval surovú kávu, obsluhoval pražiaci stroj a navyše organizoval a riadil jej predaj. Vďaka svojim schopnostiam sa káva značky Dallmayr dostala do prestížnych hotelov a reštaurácií a stala sa najobľúbenejšou značkou v Mníchove. Čo bol počiatok značky Dallmayr Kaffee.

Stručne o káve:

  • Káva pochádza z Etiópie a až v roku 1616 sa podarilo Holanďanom získať prvý kávovník.
  • Za poškodenie kávovníka bol vo Francúzsku v 17. storočí trest smrti.
  • Dnes sa kvôli nadmernej produkcii prebytočná káva likviduje.
  • Káva bola v 17. storočí označená za „Satanov nápoj“.